Syksy 2023

Uudet henkilösädesuojat HUSin Uuteen Lastensairaalaan ja Tornisairaalaan.

Suomen suurimman lastensairaalan henkilökunta valitsi hauskasti kuvioidut värikkäät sädesuojat, jotka saavat lapset tuntemaan olonsa mukavaksi, vaikka sairaalakäynti voi tuntua pelottavaltakin.

 

 

 

 

 

 

Kuva 👆: Röntgenhoitajat esittelevät värikkäitä röntgenessuja HUS Uusi lastensairaalassa

Lyijyttömät ja erittäin turvalliset sädesuojat

Kaikissa röntgentutkimuksissa turvallisuus on avainasemassa. Siksi HUSin Uusi lastensairaala ja Tornisairaala ovat valinneet Infabin sädesuojat. Infabin sädesuojat antavat ensiluokkaisen säteilysuojan ja jopa mahdollisuuden ilmaista henkilökohtaista tyyliä turvallisuudesta tinkimättä. Ne ovat ainoat lyijyttömät sädesuojat, jotka täyttävät seuraavien kolmen standardin vaatimukset:

  • ASTM F2547-18
  • IEC 61331-1:2014
  • DIN 6857-0

Ergonominen painonjako suojaa työntekijöiden hartioita

Mukavuus ei tule ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan henkilösädesuojista.
Varsinkaan silloin, jos sädesuojaa on käytettävä pitempiä aikoja. Sairaalan uudet Infab sädesuojat ovat kuitenkin aiempaa ergonomisemmat ja  mukavammat päällä. Sädesuojat on valmistettu taipuisemmasta ja  kevyemmästä materiaalista, joka parantaa liikkumisvapautta ja tuntuu päällä mukavammalta. Kaikissa malleissa paino jakautuu ergonomisesti oikein, mikä vähentää selkään ja hartioihin kohdistuvaa rasitusta.

Mukavuutta Koko Päiväksi

Infab-henkilösädesuojat on suunniteltu ensisijaisesti mukavuutta ajatellen. Tunnemme röntgenhoitajien työn pitkät päivät ja vaativat olosuhteet. Infabin henkilösädesuojissa on erittäin hyvä käyttömukavuus, mikä auttaa hoitajaa pysymään keskittyneenä ja rentoutuneena koko työvuoron ajan.

Hajasäteily on näkymätön vaara

Potilaasta peräisin oleva hajasäteily on hoitohenkilökunnan suurin säteilyaltistuksen lähde. Kun suora säteily kohdistuu potilaaseen, osa röntgenfotoneista menettää energiaa ja hajoaa eri suuntiin. Se aiheuttaa terveysriskin henkilökunnalle.

Mitä sädesuojien sisällä on?

Infabin sädesuojatsuojaavat hoitohenkilökuntaa hajasäteilyltä. Uusissa sädesuojissa suojamateriaalina ei ole enää lyijy. sädesuojien värillisen tai kuvioidun kuosin alla on kahden alkuaineen – antimonin (Sb) ja vismutin (Bi) – homogeenisesta seoksesta koostuva kerros. Antimonin ja vismutin yhdistelmä suojaa röntgensäteilyn eri voimakkuuksilta ja varmistaa hoitohenkilökunnan turvallisuuden kaikissa tilanteissa.

Infab-säteilysuojat

Pitkä käyttöikä

Tiedämme, että varusteiden kestävyys on ensiarvoisen tärkeää terveydenhuollon ammattilaisille. Infab-henkilösädesuojat on suunniteltu kestämään päivittäisen käytön haasteet ja tarjoamaan pitkäaikaista suojaa laadusta tinkimättä.

Toinen HUS Tornisairaalan röntgenhoitajist

Sädesuojat röntgenhoitajille, radiologeille ja vanhemmille

Osastot ovat valinneet erityyppisiä henkilösädesuojia, jotta henkilökunnalla on käytettävissään oikeat mallit mitä tahansa tehtävää varten. Osa sädesuojista koostuu liivi- ja hameosasta, ja ne on tarkoitettu käytettäväksi pitkäkestoisissa tutkimuksissa. Osasto on myös hankkinut sädesuojia lasten mukana oleville vanhemmille.

Mitä malleja nämä kaksi osastoa ovat valinneet?

Jotkin esiliinamallit suojaavat vain etupuolta, kun taas toiset suojaavat sekä etu- että selkäpuolta. Useissa malleissa on irrotettavat painonjakovyöt. HUSin kaksi sairaalaa ovat valinneet muun muassa:

  • täysin peittävät sädesuojat, malli Revolution 203, röntgenhoitajille ja radiologeille
  • täysin peittävä liivi/hame, malli Revolution L103, röntgenhoitajille
  • etupuolen peittävät sädesuojat, malli AWC, lasten mukana oleville vanhemmille ja röntgenhoitajille
  • henkilökunta on valinnut kaikkiin sädesuojiin magneetilla suljettavan kilpirauhassuojan mallin MTC.

Missä

HUS Uusi Lasten Sairaala
Stenbäckinkatu 9, Rakennus 6 
00029 Helsinki

Mikä

4 pcs of full wrap jackets (Revolution 203)
6 pcs of skirt/vest (Revolution L103)
4 pcs of aprons (AWC)
14 collars (MTC)

Missä

HUS Tornisairaala
Haartmaninkatu 4, Rakennus 1 
00029 Helsinki

Mikä

3 pcs of full wrap jackets (Revolution 203)
1 pc of skirt/vest (Revolution L103)
2 pcs of skirt/vest (Revolution)
1 pc of apron (AWC)
6 collars (MTC)

Katso lisää röntgenesiliinoja täältä:

Infab-säteilysuojat

 

Jätä soittopyyntö

Pidämme huolta henkilötiedoistasi. Lue tietosuojaperiaatteemme, joissa on kuvattu tapamme käsitellä henkilötietojasi sekä henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeutesi.

Haluatko tietää lisää Santax Medicon tuotteista?

Voit keskustella koska tahansa tarpeistanne ilman sitoumuksia. Jätä yhteydenottopyyntö oheisella lomakkeella. Ota meihin yhteyttä itse.

keyboard_arrow_up